Maart 2020, tijd voor inspiratie en ontwikkeling

Vandaag was de eerste dag van Bakkersvak, dé beurs voor bakkers. Met mijn oude bakkersklasje slenterden we al kletsend de hele beursvloer rond, hier wat proevend, daar iets vragend, en onze ogen uitkijkend. Een waar kleurenspektakel, mooi ingerichte stands, veel glanzende machines en veel vakwerk. Niet alles even ambachtelijk, maar daar hebben we inmiddels aardig zicht op. Natuurlijk bezochten we ook de stand van onze school, de Bakery Institute, waar ijverig gekneed, opgemaakt en gebakken werd. Het was een heerlijke dag, lekker bijgepraat, ideeën uitgewisseld en inspiratie opgedaan.

O ja, en vertelde ik al hoe heerlijk het bakken is in mijn mooie nieuwe tuin-bakhuis?!? Alles bij de hand, en voldoende ruimte om de deegbak te kunnen omkeren op de werkbank, het deeg te verdelen, op te bollen en op te maken, en natuurlijk te laten rijzen. De kachel een beetje aan als het bij de start heel erg koud is, en de deur een beetje open als het stoom uit de oven komt. Nu dit allemaal op orde is, is het ook tijd voor nieuwe ideeën en nieuwe producten. Kom maar op met die inspiratie!