Goed brood

Welke broden maak ik zoal?

baguette met gemengde zaden

Brood zonder toevoegingen, van goede kwaliteit ingrediënten. Elke twee weken bak ik drie of vier soorten brood, ik kies dan uit onderstaande broden. Als je wensen hebt kijk ik graag of ik daar aan tegemoet kan komen.

– 100% speltbrood: smaakvol, halfvolkoren, met desem, en zonder gist..….650 gram 4 euro.

– meergranenbrood:  gebuilde (gezeefde) tarwe en wat rogge, havervlokken en gemengde zaden, lichtvolkoren, met roggedesem, beetje gist, en een knapperig korstje van spelt- en havervlokken en nigellazaad er op…500 gram 3,50 euro.

– knapperig baguetje met of zonder zaden, met desem en een beetje gist, heerlijk om vrijdag even op te piepen op 200 graden voor de borrel….. 350 gram, 2,50 euro.

– Scandinavisch rød hevde bröd, oftewel een heerlijk rood tarwebroodje, gemaakt van meel en langdurig in karnemelk geroosterde korrels uit de Achterhoek, zó van de teler; en desem en een beetje gist .. 500 gram, 3,50 euro

bierbroodje, met blonde Leffe, gebakken aardappel, desem en gist…350 gram 2,50 euro

Wadbroodje maar dan met Noord-Hollands volkoren tarwe (30%), desem, geen gist, en lááng gerezen. Spekkig en smaakvol brood, gaat goed bij de borrel… 600 gram 3 euro